VILLÄHTEEN LEIPÄ OY

Mestoilla jo vuodesta 1958. Pitkä matka on kuljettu tähän päivään. On kehitetty toimintaa, tehty isoja päätöksiä ja etsitty sitä omaa kirkkainta tähteä. Kaikki on kuitenkin ollut sen arvoista ja tässä me nyt olemme. Juuri oikealla paikalla ja oikeassa paikassa tekemässä sitä mitä osaamme parhaiten ja kulkemassa määrätietoisesti eteenpäin omaa tietä. 

Jos emme ole vielä tuttuja, niin olemme tosiaan pakasteleivontaan erikoistunut leipomo ja sopimusvalmistuksen asiantuntija. Leipomomme sijaitsee - uskomatonta kyllä - Villähteellä, Lahessa. Ja varoituksen sanana, meillä sykkii melkoisen vahvasti turkoosi sydän rinnassa ja lätkä on kova juttu. Leipomomme toimii jo kolmannessa sukupolvessa ja tänä päivänä me sisarukset, Hanna, Mikko ja Olli, pyöritämme tätä jauhonpölyistä sirkusta. Perhe on pahin, ja paras. Ei siitä sen enempää. 

Tavoitteenamme on olla luotettava kumppani, joka tarjoaa nykyaikaiset ja lisäarvoa tuottavat ratkaisut. Tavoitteemme mahdollistamiseksi meillä on huipputeknologian koneisto ja olemme viime vuosien aikana modernisoineet myös tuotantoprosessejamme isolla kädellä. Päivän päätteeksi kaiken lähtökohtana on, että lopputulos palvelee asiakkaan käyttötarkoitusta parhaalla mahdollisella tavalla laadusta tinkimättä. Toimintaamme ohjaavat meille myönnetyt Avainlippu ja FSSC 22000-sertifikaatti.

KOLMAS SUKUPOLVI

Perhe hyvässä ja pahassa, mikä myös näkyy ja kuuluu. Mikä meitä kaikkia kolmea sukupolvea ja samalla myös meitä kolmea sisarusta yhdistää, on jäätävä periksiantamattomuus ja uskallus kulkea omaa polkua. Periksi ei anneta ja ongelmiin löydetään aina ratkaisu.

Mikko Hämäläinen

Meistä vanhin. Mutta senhän kyllä näkeekin, hehe. Insinööri isolla I:llä ja tuntee leipomon paremmin kuin omat taskunsa. Mutta mitäpä voi odottakaan, kun on käytännössä täällä leipomolla kasvanut. Raudanluja ammattitaito, mieletön reseptinikkari ja tuotteiden taikuri. Ja korjaa muuten koneen kuin koneen. 

Hanna Ylä-Mononen

Tämän laivan kapteeni. Rohkea päätöksentekijä. Temperamenttia vähän enemmän kuin pienessä kylässä. Kolikon kääntöpuolella huiman reilu tyyppi. Kaikki ovat aina tasa-arvoisia ja kohdellaan samanarvoisesti. Herkistyy joka kerta, kun puhutaan, kuinka mielettömiä meidän työntekijät on. Ja ne muuten on.

Olli Hämäläinen

Nuorin meistä. Ja kaikesta huolimatta aina se meidän pikkuveli. Vahva visionääri ja innovaatioiden kehittäjä. Palo tehdä ja toteuttaa, mennä kohti tulevaa.  Parhaimmillaan ihmisten parissa ja myyntilukuja pyöritellessä. Loihtii myös projektiaikataulut tuosta noin vain.

PAKOLLINEN HISTORIAOSUUS

Alussa olivat pieni kotileipomo, lihapiirakka ja Hilkka.

1958: Leipuri Kaarina Holtinkoski aloittaa leipomotoiminnan Nastolan Villähteellä omakotitalon kivijalassa. Leipomon nimi on Villähteen Leipä.

1963: Leipomo siirtyy Olavi ja Hilkka Hämäläisen omistukseen. Myynti keskittyy torikauppaan ja lähialueen kauppoihin. Suosittuna tuotteena lihapiirakka.

1977-78: Leipomo siirtyy nykyisiin tiloihinsa Nastolan Kankaalle. Kasvu paikalliseksi monituoteleipomoksi. Kahvila-konditoria aloittaa toimintansa leipomon yhteydessä.

1990: Tuomo ja Sirpa Hämäläinen leipomon omistajiksi.

2000: Pakasteleivonnaisten valmistus alkaa. Konditoriatuotteiden valmistus lopetetaan.

2011: Hanna Ylä-Mononen toimitusjohtajaksi.

2011: Tuoretuotteiden päivittäistoimitukset lopetetaan. Keskittyminen pakasteleivontaan, PL-tuotteisiin ja alihankintatuotteiden valmistukseen.

2012: Sukupolven vaihdos: Mikko ja Olli Hämäläinen sekä 
Hanna Ylä-Mononen leipomon osa-omistajiksi. 

2018: Villähteen leipä Oy:lle myönnetään FSSC 22000 -laatusertifikaatti.

2020: Villähteen leipä Oy:lle myönnetään Hyvää Suomesta -merkki

2020: Leipomon tuotantolinjastoiden kokonaisvaltainen prosessimuutos

2023: Maaliskuun viimeisenä päivänä kahvila-konditorian ovet sulkeutuivat 45 vuoden menestyksessään ja vaiherikkaan vuoden jälkeen. 30.4.23 uudet kahvilayrittäjät aloittavat toimintansa samoissa tiloissa uudella ilmeellä.

HANKKEET

Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt yrityksellemme esitetyn hankesuunnitelman mukaiseen hankkeeseen valtionavustuksesta yritystoiminnan kehittämiseksi annetun lain (9/2014) nojalla yrityksen kehittämisavustusta. Myönnetty yrityksen kehittämisavustus yhteensä: 222 040 euroa. Hankkeen tavoitteena on leipomon tuotantolinjastoiden kokonaisvaltainen kehittäminen kilpailukykyisempään ja laadukkaampaan prosessiin.